METSÄKANSAN LAULU -PROJEKTI

2. tiedotustilaisuus 26.8.2017, Aleksanterin teatteri
Leena Larva +358 40 542 1818, leena.larva@ainoklinikat.fi

...

Tänään julkaistaan Markkinointitoimiston Ozon luomat metsakansanlaulu.com kotisivut. Sivustoa päivitetään prosessin edetessä. Tästä päivästä lähtien voitte varata lippuja ensi-iltaan. Tiedot löytyvät kotisivuilta: metsakansanlaulu.com/liput


Säveltäjä Leif Segerstam ja ohjaaja Leena Salonen Metsäkansan laulun tiedotustilaisuudessa Aleksanterin teatterissa 26.8.2017. Kuva: Juha Laitalainen

ENSI-ILTA ALEKSANTERIN TEATTERISSA 18.4.2018 

Musiikki Leif Segerstam
Teksti Arto Seppälä
Monologi Martti Suosalo
Ohjaus Leena Salonen

Metsäkansan valkoinen kylä Pohjois-Sääksmäellä joutui tragediaan punaisten armeijan perääntyessä maalis-huhtikuussa 1918. Isännät ammuttiin ja talot poltettiin. Tapahtumasta on vaiettu perheissä ja jopa historiassa. Sen aiheuttama tuska on ollut niin suuri, että siitä ei ole voinut puhua. Unohtaminen on tuntunut helpoimmalta.

Kansallissodassa kuoli 44 000 nuorta ihmistä. Sääksmäellä valkoisia kuoli noin 30, punaisia lähes 600. (Eino Jutikkala: Sääksmäen pitäjän historia). Valkeakoski on syntynyt Sääksmäkeen. Nämä sodassa menehtyneet nuoret ihmiset ansaitsevat tulla muistetuksi.

Viha elää edelleen ja jakaa Suomea. Aina on valittava joku puoli. Ymmärrämme miksi tapahtui, mitä tapahtui. Tunteemme eivät ymmärrä, kun olet jollekin puolelle joutunut. Vain taide antaa mahdollisuuksia vapautumiseen. Metsäkansan Kulttuuriseura ry perustettiin etsimään taiteen keinoja vihasta vapautumiseen.

Metsäkansan laulun luomisprosessi etenee. Arto Seppälän teksti tiivistyy ohjaaja, dramaturgi Leena Salosen ja säveltäjä Leif Segerstamin yhteistyössä vaikuttavaksi melodraamaksi.

Metsäkansan Kulttuuriseura ry
OperaBox (tuottaja)

Kuvat lehdistökäyttöön

 
 
audio on